Strawberry Tiramisu / Tiramisu alle fragole / Tiramisu de capsuni

tiramisu fragola 3 (1 of 1)

English

I often do tiramisu the traditional way (huge fan of coffee that I am! 🙂 ). As summer’s knocking at our doors, Saturday I decided to go for an alternative with strawberries. So here’s what you’ll need for about 8  generous portions:

  • eggs – 4
  • sugar – 6 spoons
  • strawberries – 500 gr.
  • mascarpone – 500 gr.
  • liquid whipping cream (I bought the already sugared one) – 100 ml
  • vanilla essence
  • ladyfingers – 500 gr

Start by dividing the whites from the yolks.

Mix the yolks with sugar and vanilla essence until you’ll get a creamy texture. Add the mascarpone and mix ’til there are no lumps. (I used a wooden spoon so the cream remains soft, but if you’re using an electric mixer keep it on the lowest speed).

Mix the whites until it gets a firm texture and then incorporate with the first composition.

Mix the liquid whipping cream and add it to the mascarpone cream. Mix with a wooden spoon.

Take 100 gr. of the strawberries and mince it with a knife.  Blend the remaining 400 gr. until you get a smoothie composition.

Take a high drop-side tray. ”Dirt” the bottom of the tray with some cream. Soak generously the ladyfingers in the strawberry smoothie and place them on the tray ’til the bottom will be completely covered. Pour cream on top and add some minced strawberries. Continue the layering making sure that on the top will be the cream.

Leave it in the fridge for about 2-3 hours before serving.

 

tiramisu fragola 4 (1 of 1)Italiano

Sono una patita del caffe’ e percio’ faccio spesso il tiramisu tradizionale. Siccome l’estate sta bussando alla porta, Sabato ho deciso di fare un’alternativa, quella con le fragole. Veloce e squisita, soprattutto adesso che e’ la stagione della frutta e finalmente hanno un po’ di gusto. Ecco la mia ricetta per 8 porzioni generose:

  • uova – 4
  • zucchero – 6 cucchiai
  • fragole – 500 gr.
  • mascarpone – 500 gr.
  • panna liquida da montare – 100 ml (io ho comprato quella gia’ zuccherata)
  • vanillina – 1 bustina
  • savoiardi – 500 gr.

Dividete i tuorli dagli albumi.

Montate i tuorli con lo zucchero e con la vanillina. Aggiungete il mascarpone e mescolate (io ho usato un cucchiaio di legno, ma se volete usare il mixer mantenete la velocita’ minima).

Montate gli albumi fino al raggiungimento di una composizione abbastanza dura e poi incorporate con l’altra crema.

Montate la panna liquida e aggiungetela alla crema di mascarpone. Mescolate con un cucchiaio di legno.

Frullate 400 gr. di fragole finche’ avrete la consistenza di un puree piu’ liquido. Tagliate le rimanenti fragole finemente.

Disponete in una teglia a bordi alti uno strato di crema. Seguite con gli savoiardi inzuppati generosamente nel puree di fragole, con la crema e con uno strato di fragole tagliate. Alternate i strati assicurandovi che l’ultimo sara’ di crema.

Lasciate in frigo per 2-3 ore prima di servire.

 

Romaniantiramisu fragola 2 (1 of 1)

Sunt o adevarata impatimita a cafelei, de aceea fac des tiramisu in mod traditional. Dar cum vara ne bate-n geam, Sambata am decis sa fac o alta varianta, si anume tiramisu cu capsune. La fel de delicios si mai rapid de facut decat cel traditional. Asadar, iata reteta pentru 8 portii generoase:

  • oua -4
  • zahar – 6 lg.
  • capsune – 500 gr.
  • mascarpone – 500 gr.
  • frisca lichida – 100 ml
  • 1 esenta de vanilie
  • biscuiti savoiardi

Incepeti prin a separa albusurile de galbenusuri.

Bateti galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana cand capata o consistenta cremoasa. Adaugati mascaporne si amestecati pana la incorporare, avand grija la cocoloase (eu am folosit o lingura de lemn, dar daca folositi mixerul ramaneti numai pe treapta cea mai mica).

Mixati albusurile pana la intarire, adaugati cealalta crema si amestecati.

Separat, bateti frisca lichida, iar apoi incorporati-o cu crema de mascarpone amestecand usor.

Luati 100 gr. de capsune si taiati-le fin. Cantitatea ramasa se pune in blender si se amesteca pana ajunge la consistenta unui smoothie.

Pe fundul unei tavi cu bord inalt puneti un strat de crema. Urmati cu un strat de savoiardi insiropati in mod generos in sucul de capsune. Adaugati un strat de crema si presarati pe deasupra bucatelele de capsuni. Repetati procedeele avand grija ca ultimul strat sa fie de crema.

Se da la rece cca. 2-3 ore inainte de a se servi.

 

Enjoy it / buon appetito / pofta buna !

Alina

5 thoughts on “Strawberry Tiramisu / Tiramisu alle fragole / Tiramisu de capsuni

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  2. Un blog in 3 limbi e o binecuvantare pt cititori dar si o munca titanica pt cel care scrie. Si eu intentionam sa adaum o a treia limba in retetele mele, inca ma mai gandesc 😛
    Cat despre reteta, delicioasa! Te pup, Oana

    • Recunosc, ‘scrisul’ in trei limbi nu-i atat de usor pe cat credeam, dar imi face placere si cred ca asta-i cel mai important. Engleza dvs. este nemaipomenita, sunt sigura ca v-ati descurca cu o a treia limba cel putin la fel de bine cum o faceti cu a doua.
      Multumesc pentru compliment!
      O imbratisare,
      Alina

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