Butter biscotti / Biscotti al burro / Biscuiti de unt

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English:

Today I was craving for some butter biscotti and of course a cup of tea to go with it and of course a good movie to go with…well I don’t know with what but was fitting perfectly with everything. So here’s my butter biscotti recipe:

  • 150 gr of butter
  • 100 gr of sugar
  • 1 egg
  • vanilla flavor
  • 230 gr flour (I used a normal flour, 00 type)
  • 1 tbs of baking powder

The butter has to be at room’s temperature; when considering that it has reached it, start mixing it up until it has the creamy texture.

Add the sugar and mix ’til the two ingredients became sisters.

Add the egg and mix it all up again.

Now is time for flavouring, I know I said vanilla, but you can choose your own flavour.

Add the baking powder to the flour and then sift  it over the composition. At this point I used a wooden spoon for the mixing.

Preheat the oven at 180 degrees.

Cover a tray with some baking paper.  I helped myself with a spoon to place the desidered amount of composition onto the tray and then tapped it with my fingers in order to make it a bit flat.

…and your biscotti should be ready in about 10-15 minuts!

Note: on some of it, before putting the tray in the oven, I added nuts and chocolate shavings.

Italiano:

E’ da un po’ che ho la voglia di biscotti al burro e visto la pioggia abbondante di oggi ho deciso che andrebbero una meraviglia sia con il tempo che con una tazza di the caldo e certamente un film buono. E allora mi sono messa all’opera. Ecco a voi la ricetta: 

  • 150 gr di burro
  • 100 gr di zucchero
  • 1 uovo
  • aroma (io ho usato quella alla vaniglia, ma si puo’ usare qualsiasi, a seconda delle preferenze)
  • 230 gr farina
  • 1 cucchiaino lievito in polvere

Il burro dev’essere a temperatura ambiente; quando considerate che sia pronto mettetelo in una ciotola e mescolate fino al raggiungimento di una consistenza cremosa.

Aggiungete lo zucchero e mescolate.

Aggiungete l’uovo e l’aroma e amalgamate tutto.

Adesso, unite la farina con il lievito e setacciate sopra la composizione di burro. Per mescolare, io ho usato un cucchiaio di legno e non piu’ il mixer.

Preriscaldate il forno a 180 gradi.

Coprite una teglia con la carta forno e distribuite delle cucchiaiate del impasto per poi appiattirle con le ditta.

Infornare per 10-15 min. et voilaaa, i biscotti sono pronti!

Nota: prima di infornarli, ho aggiunto su alcuni noci e su altri gocce di cioccolato.

Romana:

De ceva vreme mi-era pofta de biscuiti de unt, acei biscuiti care aproape ti se topesc in gura de fiecare data cand iei o muscatura. Asa ca astazi, profitand de ploaia abundenta am decis sa-i fac. Iata reteta:

  • 150 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 1 ou
  • aroma (eu am folosit de vanilie, dar puteti folosi orice alta aroma)
  • 230 gr de faina
  • 1 lgt praf de copt

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei; odata gata, puneti-l intr-un bol si mixati pana cand capata o consistenta cremoasa.

Adaugati zaharul si mixati.

Adaugati oul impreuna cu aroma si bineinteles, amestecati din nou.

Amestecati faina cu praful de copt si strecurandu-le printr-o sita incorporati-le cu untul. De aceasta data nu am mai folosit mixerul, ci lingura de lemn.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Acoperiti o tava cu hartie de copt, distribuiti cu o lingura aluatul si aplatizati fiecare bucata cu degetele.

Timpul de coacere este de 10-15 minute.

Nota: pe unii biscuiti eu am adaugat nuci, iar pe altii bucatele de ciocolata.

Enjoy it/Buon appetito/Sa aveti pofta!

Alina

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